Udovički: Reforma javne uprave u naredne tri godine

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Reforma javne uprave u naredne tri godine

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je večeras da nijedan plan "neće zacrtavati koliko ljudi mora da dobije otkaz u javnoj upravi, nego šta je državi potrebno, uz kakve obuke i preorijentaciju".

"Malo će se uraditi sada, više u naredne tri godine, a što više budemo mogli da pripremimo, manje će pojedinci morati da trpe", rekla je Udovički za RTS.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je usvojila Akcioni plan za reformu državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uprave za naredne tri godine i o njemu će sutra u Briselu razgovarati sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, pošto je plan preduslov da Srbija 2016. godine dobije novac iz IPA fondova.

"Pred nama je uređivanje inspekcijskih službi, reorganizacija javne uprave, već radimo i na identifikaciji ljudi", rekla je Udovički.

Ministarka je navela da će se do kraja godine uvesti platni razredi i najavila da će se znati koliko koji posao vredi i šta ko može da očekuje.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Udovički: EU će pomoći reformu srpske javne uprave

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2015, 20:20

Potpredsednica vlade Srbije i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas nakon susreta sa visokim funkcionerima Evropske komisije u Briselu da je EU spremna da tehnički i finansijski pomogne reformu državne uprave u Srbiji...“Predstavila sam akcioni plan za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.