Udovički: Produktivan razgovor sa premijerom, podrška za dalji rad

Izvor: RTS, 08.Okt.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Produktivan razgovor sa premijerom, podrška za dalji rad

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički kaže za RTS da je imala produktivan razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem i kako je jasno da ima njegovu podršku za dalji rad. Ne treba razgovarati isključivo o crno-belim tonovima. Neću govoriti u ime svoje sestre, poručuje Udovički.
Kori Udovički je, povodom nedavne afere o tome da li ostaje u Vladi, gostujući u Dnevniku RTS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavila da je razgovarala sa premijerom Vučićem i dodala kako ima njegovu podršku za započete reforme.

"Mislim da ne treba da razgovaramo o crno-belim tonovima, bio je to jedan konstruktivan razgovor", ukazuje potpredsednica Vlade.
Na pitanje kako nastaviti rad sa kolegama koji su je nedavno kritikovali, Udovički odgovara kako nikome nije u interesu da započete reforme stagniraju i dodala kako su svi ljudi i da je zato moguće ponovo izgraditi odnose.
Potpredsednica Vlade nije želela da komentariše zašto se njena sestra Lidija Udovički nije oglasila povodom nedavne afere.
"Moja sestra je jedno ljudsko biće, a ja drugo. Obe smo profesionalci. Baš zato što postoji nešto što je složeno u onome što ona radi, ja sam na samom početku svog mandata rekla da se u vezi sa bilo čim što ona radi neću izjašnjavati. Ne vidim razlog da govorim u njeno ime", podvlači ministarka Udovički.
Govoreći o uređivanju radnih mesta u javnom sektoru, ministarka ističe kako ne misli da su joj dodeljeni "vrući krompiri", već, kako kaže, složeni zadaci, i dodaje da nakon počete osnove svaki resor sprovodi dalju racionalizaciju zaposlenih.
Naglašava kako je glavni cilj zakona i razlog zašto je donet – isključivo racionalizacija, ali, kako napominje, ne treba po svaku cenu penzionisati ljude.
"Nemojte da penzionišete ljude ako niste sigurni da vam je potrebno da uštedite na tom radnom mestu, ili da nekoga rasporedite, jer ćemo onda plaćati i penziju i platu na tom radnom mestu", kazala je Udovički.
Nema zakona koji nije moguće zloupotrebiti, podseća ministarka Udovički i dodaje kako saoseća sa onima koji nisu planirali ili nisu želeli da odu u penziju.
Na podsećanje kako je krajem maja napravljen plan za otpuštanje 9.000 radnika iz javnog sektora o kome se sada uopšte ne govori, Udovički kaže kako to izgleda kao da se "razvlači" i dodaje kako su sva ministarstva već napravila planove gde mora i može da se uštedi.
Ukazuje da će se taj plan o višku zaposlenih primenjivati čim se donese zakonski akt.
Udovički podseća kako je i Zakon o platnim razredima razredima bio spreman još letos, ali da je Vlada želela da bude sigurna da prilikom njegovog donošenja ima podršku Svetske banke.
"Kada smo ga pažljivo razmotrili, zaključila sam da je preveliki rizik da se sve plate urede do tada predviđenog roka, jer usvajamo zakon koji će reći kojom brzinom i kojim koracima se uređuje sistem i koji će sve plate učiniti uporedivim", zaključuje Udovički.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Udovički: Jasno je da imam podršku premijera Vučića

Izvor: Politika, 08.Okt.2015

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da je, nakon razgovora, koji je imala sa premijerom Aleksandrom Vučićem u vezi sa „slučajem vetroparkova”, jasno da ima njegovu podršku za dalji rad u njegovom timu...Udovički,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.