Udovičić se sastao sa albanskom ministarkom Mužaći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2021, 17:05

Udovičić se sastao sa albanskom ministarkom Mužaći

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ministrkom za omladinu i decu Republike Albanije Borom Mužaći, na marginama sastanka u okviru inicijative za regionalnu saradnju Otvoreni Balkan.

Kako je saopšteno, ministri Srbije i Albanije razgovarali su o značaju podsticanja povezivanja mladih kroz zajedničke regionalne programe i projekte.

Udovičić je u toku razgovora istakao da država Srbija prepoznaje esencijalnu važnost učešća mladih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << donošenju odluka kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou i da je za stvaranje stabilne i perspektivne budućnosti regiona ključna uloga mladih.

"To se jedino može postići podsticanjem različitih vidova povezivanja i saradnje mladih iz regiona kako bi kroz međusobnu komunikaciju, razmenu informacija i druzenje, prepoznali važnost uzajamnog uvažavanja i solidarnosti za napredak čitavog Balkana.", stoji u saopštenju.

Jedna od tema sastanka bilo je i uspešno delovanje Regionalne kancelarije za saradnju mladih, koja je osnovana na inicijativu sadašnjeg predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, i kroz čiji se rad mladi međusobno umrežavaju i kroz zajedničke projekte direktno i uspešno sarađuju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Udovičić se sastao sa ministarkom Mužaći

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2021

Podsticanje povezivanja mladih kroz zajedničke regionalne programe i projekte...Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ministrkom za omladinu i decu Republike Albanije Borom Mužaći, na marginama sastanka u okviru inicijative za regionalnu saradnju Otvoreni Balkan. Kako je saopšteno,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.