Udovičić na najvećem omladinskom forumu UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2021, 22:17

Udovičić na najvećem omladinskom forumu UN

Srbija je i prethodne godine kontinuirano pružala neposrednu podršku omladinskom sektoru za dalji razvoj i usavršavanje, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na najvećem omladinskom forumu mladih Ujedinjenih nacija EKOSOK.

On je posebno pomenuo značaj angažovanja mladih tokom pandemije tako što su donirali veliki broj volonterskih sati i time bili najbolji primer humanosti i solidarnosti.

"Mladima širom sveta želim da zahvalim što su bili oličenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << solidarnosti i humanosti i što su ponovo podsetili svet da su baš oni njegova pokretačka sila. Želeo bih da pozovem mlade da ne dozvolimo da prepreke koje nas okružuju postanu izgovor, već da ih pretvorimo u motivaciju, da se ujedinimo i pokažemo da je snaga tima mladih takva i tolika da pobedi sve izazove i iskušenja u borbama sadašnjosti i ciljevima za budućnost”, rekao je Udovičić.

Ove godine zbog preporučenih mera zaštite i očuvanja zdravlja svih učesnik najveći omladinski forum je održan u onlajn formatu.

Forum mladih UN tradicionalno okuplja resorne ministre, predstavnike stalnih misija država članica, privatnog sektora, UN agencija i omladinske delegate iz celog sveta i predstavlja globalnu platformu Ujedinjenih nacija za dijalog o rešenjima izazova koji utiču na dobrobit mladih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.