Udar za udarom; 600 napada u jednom danu: Ubijeni su

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 09:37

Udar za udarom; 600 napada u jednom danu: "Ubijeni su"

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da je izraelska vojska tokom noći ubila desetine pripadnika Hamasa, preneo je "Tajms of Izrael".

Kako navode, kopnene operacije nastavljene su na severu Pojasa Gaze.

IDF su navele da su kopnene snage "ubile teroriste koji su se zabarikidirali u zgradama u Pojasu Gaze i pokušali da napadnu izraelsku vojsku".

U jednom od okršaja, kopnene trupe su naložile vazdušnim snagama da izvrše napad dronom na Hamasovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uporište, i tada je ubijeno više od 20 militanata, saopštile su IDF.

Prilikom drugog okršaja, IDF ističe da je borbeni lovac napao pozicije za lansiranje protivtenkovskih navođenih raketa, kao i brojne Hamasove operativce koji su locirani u blizini univerziteta Al-Azhar u gradu Gaza.

Izraelska vojska saopštila je da je tokom prethodnog dana izvela napade na oko 600 Hamasovih meta u Pojasu Gaze, među kojima su skladišta oružja, municije, tajna skrovišta i uporišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.