Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2010, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici Marša mira stigli u Srebrenicu

POTOČARI -

Više od 6.000 učesnika "Marša mira" stiglo je večeras u Potočare kod Srebrenice posle tri dana marša "stazom smrti" dugom oko 100 kilometara, kojom su Srebreničani u julu 1995. pokušavali da pobegnu pred Vojskom Republike Srpske.

"Maršu mira" pridružili su se i predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić i američki ambasador u BiH Čarls Ingliš.

U Potočare su stigli i biciklisti maratonci koji od četvrtka putuju iz Bihaća ka Srebrenici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u znak sećanja na stradanje nedužnih civila u Srebrenici pod motom "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi".

U Potočarima se sutra očekuje prisustvo više desetina hiljada ljudi. Oni će prisustvovati obeležavanju 15. godišnjice masakra počinjenog u Srebrenici, gde je u julu 1995. godine ubijeno više od osam hiljada Bošnjaka.

Do sada je u Potočarima ukupno sahranjeno 3.749 identifikovanih žrtava a sutra će kolektivno biti sahranjeno još 775 identifikovanih žrtava srebreničkog masakra.

Datum 11. jul proglašen je za Dan žalosti u delu BiH - Federaciji BiH i Distriktu Brčko, ali ne i u Republici Srpskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.