Učenice zaboravljene na ekskurziji

Izvor: B92, 29.Okt.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenice zaboravljene na ekskurziji

Otišli na Đerdap bez četiri učenice (FoNet)

Beograd -- Nastavnici osnovne škole "Vladika Nikolaj Velimirović" iz Valjeva zaboravili su četiri učenice u hotelskoj sobi u Lepenskom viru, piše Blic.

Ekskurzija učenika osmog razreda valjevske OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović" na Lepenski vir pretvorila se u pravo putešestvije, piše list. Najpre su nastavnici zaboravili četiri učenice u hotelskoj sobi u Lepenskom viru pre polaska u obilazak Hidrocentrale "Đerdap", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a potom je 102 osmaka put do Đerdapa dug 40 kilometara prevalilo u jednom autobusu, jer se drugi pokvario.

U školi se pravdaju da su morali da pođu bez tih devojčica i u samo jednom autobusu da bi "ispoštovali" proceduru i dolazak u Hidrocentralu na vreme.

Nevolje četiri učenice odeljenja VIII-4 škole počele su u subotu posle ručka u hotelu u Lepenskom viru pred polazak na Đerdap.

"U subotu oko 13 časova pozvala me je ćerka i plačući rekla da je sa još tri drugarice iz razreda ostala u hotelu, a da je autobus sa ostalim đacima otišao u obilazak Đerdapa bez njih. Devojčice su pozvale razrednog starešinu Oliveru Marjanović i ona im je rekla da ostanu u hotelu i da ih čekaju dok se ne vrate", žali se otac jedne od četiri učenice Zoran Jeremić.

Deca su bila sama u hotelu pet sati. Ne znam kako je tačno došlo do ovoga, možda deca nisu čula u koliko sati se tačno kreće, ali to nije nikakvo opravdanje jer su nastavnici bili dužni da prebroje decu pre nego što je autobus krenuo", kaže Jeremić.

Olivera Marjanović, razredni starešina tog odeljenja, potvrdila je da nije prebrojala sve učenike pre ulaska u autobus, ali kaže da je to bilo "gotovo nemoguće" učiniti, jer je više od 100 osmaka u jednom trenutku nagrnulo u jedan autobus, pošto se drugi pokvario još u subotu pre podne.

"Mi smo sve đake obavestili da u 14 sati i 15 minuta krećemo u obilazak Hidrocentrale ’Đerdap’ i da budu spremni. Pred sam polazak, poslali smo jednog učenika da još jednom pozove sve đake. U tom momentu, međutim, devojčice nisu bile u sobi, tako da je taj učenik pomislio da su već izašle i da se nalaze ispred hotela", kaže Olivera Marjanović.

"Onda je preko 100 đaka krenulo da ulazi u autobus, nastala je gužva, kroz ’krcat’ autobus nije se moglo proći, tako da nisam uspela da prebrojim đake iz mog odeljenja", objašnjava ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.