Ubrzanje evrointegracije Srbije je u interesu Češke

Izvor: Beta, 15.Nov.2010, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzanje evrointegracije Srbije je u interesu Češke

PRAG, 15. novembra 2010. (Beta) - Predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića češki zvaničnici na čelu sa premijerom Petrom Nečasom u ponedeljak i utorak u Pragu očekuju sa dve glavne teme za razgovore - privrednom saradnjom i evrointegracijom Srbije.

Za ubrzanje evrointegracije Srbije zainteresovani su kako češka vlada, tako i privrednici. Premijer Cvetković razgovara u ponedeljak u Pragu sa premijerom Nečasom a popodne će ga primiti i predsednik Češke Vaclav Klaus.

Drugi dan posete rezervisan je za Češko-srpski poslovni forum, uz učešće oba premijera, i na kraju posete razgovore u Poslaničkom domu i Senatu češkog parlamenta.

Ubrzanje evrointegracije Srbije i celog zapadnog Balkana bilo je jedan od prioriteta Češke tokom njenog predsedavanja Evropskom unijom, u prvoj polovini 2009, ali je ostalo "neuradjeni domaći zadatak".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubrzanje evrointegracije Srbije je u interesu Češke

Izvor: NaDlanu.com, 15.Nov.2010

PRAG, 15. novembra 2010. (Beta) - Predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića češki zvaničnici na čelu sa premijerom Petrom Nečasom u ponedeljak i utorak u Pragu očekuju sa dve glavne teme za razgovore - privrednom saradnjom i evrointegracijom Srbije. Za ubrzanje evrointegracije Srbije zainteresovani...

Nastavak na NaDlanu.com...

Česi ulažite u Srbiju!

Izvor: S media, 16.Nov.2010, 09:19

Premijer Srbije Mirko Cvetković pozvao je danas u Pragu češka preduzeća da investiraju u Srbiju i da učestvuju na tenderima za osam deonica na Koridoru 10 koji će uskoro biti raspisan...Premijer Srbije je, otvarajući češko-srpski biznis forum, rekao da Srbiju u narednom periodu očekuju velika...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.