Izvor: Politika, 25.Dec.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo na ulazu u spuški zatvor

Ubijeni Andrija Mrdak je bio telohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova – Armina Muše Osmanagića

Od našeg stalnog dopisnika

Podgorica – Ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu juče je oko 10.35 časova ubijen Baranin Andrija Mrdak dok je sa snahom pokušao da uđe u posetu bratu Nenadu. Nakon ubistva Andrije Mrdaka, policija je blokirala sve izlaze iz grada, ali i pored toga ubice na motoru, još >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nisu uhvaćene niti se još zna njihov identitet.

Mrdak je na mestu ostao mrtav, a očevici su različito videli trenutak vatrenog okršaja. Jedni tvrde da su na Mrdaka pucale osobe sa motora u pokretu, koji je nakon ubistva neverovatnom brzinom odjurio u pravcu Podgorice. Oni navode da je jedna osoba pucala sa motora, dok je njegov pomagač bio zadužen za vožnju motora marke „jamaha”.

Drugi očevici koji su u vreme ubistva čekali red da uđu u ZIKS tvrde da je na motoru bila samo jedna osoba, a da je ubica bio ispod nadstrešnice autobuskog stajališta, pokraj kapije ZIKS-a, čekajući Mrdaka. Oni dodaju, ne želeći da se njihova imena obelodane, da je na Mrdaka pucao čovek u crnom, a da je nakon ubistva seo na motor i nestao sa drugim momkom koji je naišao sa motorom.

Ono što policija nezvanično kaže je da prvi nalazi ukazuju na to da je, navodno, i Mrdak pucao na napadača pre nego što je pao na ivicu trotoara uz kapiju ulaza u zatvor.

Na tu činjenici svi iz reda čekanja za ulazak u ZIKS rekli su policijskim inspektorima da je u unakrsnoj vatri i jedan od ubica pogođen u nogu pa je policija izdala naredbu da se u svim gradovima u Crnoj Gori proveravaju medicinski centri, privatne i javne zdravstvene ustanove kako bi utvrdili da li je neko sa povredom iz vatrenog oružja tražio medicinsku pomoć.

Uviđaj na ulici ZIKS-a trajao je satima, a telo ubijenog Mrdaka je tek oko 14 časova prebačeno u vozilo Komunalne službe i odvezeno na Odeljenje patologije, gde će se uraditi obdukcija.

Iz policije nam je rečeno da su tokom uviđaja policija i ekipe forenzičara iz Danilovgrada pronašli duž ulice dvadesetak tragova: četiri čaure od pištolja 9 mm, pištolj na sredini ulice, ali i krv.

Policija još ne zna da li je pištolj nađen na ulici pripadao ubicama ili Mrdaku, iako je mesto vatrenog okršaja dobro obezbeđeno s obzirom na to da je to glavna kapija za ulazak u spuški zatvor.

Ubijeni Andrija Mrdak je bio prvi čovek, najbolji prijatelj i telohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova – Armina Muše Osmanagića koji je ubijen 16. septembra ove godine iz snajpera u svom restoranu „Savoja”, u centru Bara. Ubijeni Mrdak je tog dana na manje od pola metra bio pored Osmanagića, pokušao je da ga zaštiti, ali nije uspeo.

Andrija Mrdak je brat Nenada Mrdaka, koji je se nalazi u pritvoru ZIKS-a jer je u Baru, 27. maja ove godine, ubio Mirka Mićića, člana suprotstavljene grupe pokojnog Luke Đurovića.

Novica Đurić

objavljeno: 26.12.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.