Ubio svog brata jer mu je ovaj ubio sina

Izvor: Blic, 28.Avg.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio svog brata jer mu je ovaj ubio sina

U Donjim Kuzmanima kod Teslića u nedelju kasno posle podne dogodila se porodična tragedija u kojoj je dvoje Kuzmanovića izgubilo život. U svađi je najpre Vlado Kuzmanović (64) iz ovog sela pucao na svog bratanca Dragana Kuzmanovića (22). Samo nekoliko minuta kasnije Draganov otac Vojko (49), kada je saznao da mu je sin teško ranjen, uzeo je lovačku pušku i njome ubio brata Vladu, sinovljevog ubicu. Mesto stravičnog događaja

Braća Kuzmanović deset godina ne pričaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog problema s međom, ali niko od meštana Kuzmana nije očekivao ovako strašan epilog svađe. Njih dvojica se godinama sude zbog međe koja deli porodična domaćinstva.

Iako su im kuće udaljene jedna od druge nepunih pedesetak metara, Kuzmanovići se zbog svađe nisu viđali, izuzev na sudskim ročištima. Osim međe, Kuzmanovići su se odnedavno počeli sporiti i oko jedne njive koju su nasledili od oca. Ovaj put su, umesto na sudu, pravdu odlučili da isteraju potezanjem oružja.

Pero Buzaković, kum ubijenog Dragana

Svađa je, kako saznajemo, počela oko 18 časova u dvorištu Vlade Kuzmanovića. Vlado je besan otišao u kuću, uzeo lovačku pušku i pucao u bratića Dragana.

- Dragan Kuzmanović je zadobio prostrelnu ranu desne butine. Njegov otac je potom iz kuće uzeo lovačku pušku u vlasništvu njegovog drugog sina, iz koje je ispalio dva hica u svog brata Vladu Kuzmanovića, koji je na mestu preminuo – stoji u saopštenju CJB Doboj.

Nakon što je ubio rođenog brata, Vojko Kuzmanović je podigao teško ranjenog sina, stavio ga u auto i zaputio se ka Domu zdravlja u Tesliću. Dok su lekari previjali Dragana, Vojko je pozvao teslićku policiju i rekao im šta je učinio.

Obdukcija tela

Vojko Kuzmanović će uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu ubistva biti predat Okružnom tužilaštvu Doboj. Tela preminulih prevezena su na Odeljenje za patologiju dobojske bolnice radi obdukcije.

Teslićki lekari su zbog težine povreda, Dragana Kuzmanovića odmah uputili u Opštu bolnicu „Sveti apostol Luka“ u Doboju. Pomoći ipak nije bilo, tako da je mladić preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu ka bolnici.

Selo Donji Kuzmani, dvadesetak kilometara udaljeno od Teslića, zavijeno je u crno. Čak ni najbliži prijatelji i komšije Kuzmanovića i dalje ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Sada je kasno, ali smatram da bi vlast trebalo nešto da učini da se ovo više nikada ne ponovi. Draganov ubica je bio sklon alkoholu i tu je Centar za socijalni rad trebalo odavno da reaguje - priča Draganov kum Pero Buzaković.

Povezane vesti: Posle svađe zbog struje ubio brata na pragu u rodnoj kući

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.