Ubio sina na spavanju, pa presudio sebi

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio sina na spavanju, pa presudio sebi

Živko Đurić (65) i njegov sin Siniša (43) pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u selu Debrc kod Vladimiraca. Prema prvim nalazima istrage, otac je ubio sina, a potom presudio sebi. Samo četiri dana ranije ubila se Radenka Đurić (61), Živkova supruga i Sinišina majka.

Pretpostavlja se da su motiv nesreće nesređeni porodični odnosi koji su tinjali više godina, a koji su se naročito pogoršali kada su Đurići prodali kući u naselju Letnjikovac kod Šapca i preselili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se u selo Debrc

Tela je pronašao Branislav Đurić (40), mlađi sin i brat nastradalih. On je najpre prošlog utorka pronašao telo majke u oboru nedaleko od svoje kuće u šabačkom naselju Letnjikovac, a onda je u subotu zatekao mrtve oca i brata u spavaćoj sobi porodične kuće u selu Debrc.

Radenka bila nesrećna

 

Motiv velike porodične tragedije još nije poznat. Pretpostavlja se da su u pitanju nesređeni porodični odnosi koji su tinjali više godina, a koji su se naročito pogoršali kada su Đurići prodali kući u Ulici Majke Jugovića u naselju Letnjikovac kod Šapca i preselili se u selo Debrc.

Parafinska rukavica

 

Slobodan Velisavljević, istražni sudija Višeg suda u Šapcu, kaže da se još utvrđuje šta se dogodilo u porodičnoj kući u selu Debrc. Prema njegovima rečima, parafinska rukavica je uzeta i od Živka Đurića i Siniše Đurića, a naložena je i obdukcija tela.

 

"Pre godinu i po dana moji su prodali spratnu kuću u Šapcu i preselili se u Debrc. Majka nije mogla da se pomiri sa takvom odlukom mog oca i brata Siniše, koji je posle razvoda živeo sa njima, pa je često bila nesrećna. Ipak, koliko god da su imali trzavica, ništa nije ukazivalo na tragediju. Otac je radio u „Jugopetrolu", imao je lepu penziju, a brat je takođe radio u istoj firmi, ali je uzeo otpremninu da otvori menjačnicu", priča Branislav Đurić.

 

Međutim, u utorak se dogodila prva nesreća. Pošto se čitav dan nije javljala na telefon, sin Branislav je krenuo u potragu za majkom. Ubrzo ju je pronašao u oboru nedaleko od svoje kuće u naselju Letnjikovac.

 

"Odmah sam video da je prerezala vene. Ostavila je i oproštajno pismo u kome kaže da nikoga ne krivi i da nije mogla više da izdrži novonastalu situaciju. U pismu nam je dala instrukcije da je sahrane u Odžinom Selu pored Šapca, a ostavila je i peškir za sveštenika", priča Branislav.

Siniša hteo da se odseli

 

Ipak, ono što je usledilo četiri dana kasnije potpuno je šokiralo nesrećnog Branislava.

 

"U petak uveče sam zvao Sinišu i oca. Rekli su mi da su bili kod nekih prijatelja i da su stigli u selo. Siniša mi je rekao da je sve u redu, da su on i tata jeli pasulj i nabrali grožđe. Rekao mi je da će najverovatnije da se odseli iz te kuće. Sve se na tome završilo. Sutradan sam ih ponovo nazvao, ali se nisu javljali. Rešio sam da odem u Debrc. Kada sam ušao u spavaću sobu, zamalo nisam pao u nesvest. Na podu u lokvi krvi ležao je tata, a na krevetu Siniša", priča vidno potresen Branislav.

Kako saznajemo, Živko Đurić se bavio lovom i imao je dozvolu za pištolj.

 

"Za sada je izvesno da je pucano iz pištolja za koji je Živko Đurić imao dozvolu. Pretpostavlja se da je otac pucao u sina dok je spavao, a potom presudio sebi. Nije bilo tragova borbe, pa se za sada isključuje da je u ovaj zločin umešana treća osoba", kaže izvor Pressa iz istrage.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.