Ubio komšiju, pa presudio sebi

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio komšiju, pa presudio sebi

PRIJEDOR - Radovan Marčetić (63) iz zaseoka Šoboti, u Saničanima kod Prijedora, prekjuče je s četiri metka iz pištolja ubio komšiju Vukašina Marčetića (63). Kada je video šta je učinio, Radovan je otišao do obližnje jabuke i istim pištoljem pucao sebi u slepoočnicu. Prebačen je hitno u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, ali mu lekari nisu mogli pomoći.

Kako saznajemo od rodbine i komšija, Vukašin i Radovan, koji su se ranije družili i pomagali, posvađali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su se zbog međe, a poslednja svađa završila je ubistvom i samoubistvom. Komšije Marčetići imali su spor oko zemlje koji je rešen u korist Vukašina, a Radovan, navodno, nije mogao da se pomiri sa odlukom suda. U nedelju po podne oko 15 časova, kada je Vukašin Marčetić, kako nezvanično saznajemo, prolazio traktorom ispred Radovanove kuće, izišao je da se raspravlja sa njegovom suprugom oko kolja u međi. Radovan je navodno istrčao nakon toga iz kuće i iz pištolja CZ kalibra 7,62 ispalio četiri hica u Vukašina, dva puta u grudi i dva puta u vrat.

Vukašin je ostao mrtav na licu mesta, a Radovan je, nakon što je ubio komšiju, otišao do obližnje jabuke u dvorištu i ubio se. U teškom stanju Radovan Marčetić je kolima Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar Banjaluka i tamo je primljen oko 17.05 minuta.

- Radovan Marčetić je pregledan u prijemnoj hirurškoj ambulanti, a potom hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje. Prema rečima dežurnog lekara Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje dr Vojislava Vujanovića i glavnog dežurnog lekara profesora dr Zdravka Marića, pacijent je hospitalizovan sa teškim povredama glave, te je uz sve napore tima u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje ubrzo nakon prijema preminuo - saopšteno je iz UKC Banjaluka.

Komšije u naselju Šoboti su u šoku, kao i porodice poginulih.

Kćerka ubijenog Vukašina Nada Gvozden, koja živi u prijedorskom naselju Gomjenica, juče je u vreme ubistva bila kod roditelja u Šobotima.

- Nedeljom uvek dolazim kod roditelja jer brat i druga sestra žive u Srbiji. Deset minuta nakon ubistva sam prošla cestom i videla očev traktor i pomislila sam da se pokvario. Nisam ni slutila šta se desilo. U tom trenutku su mi prišli rođaci i rekli da je otac ubijen - kaže kćerka Nada.

Kaže da je njenog oca ubio komšija koji je sa njim danima i noćima jeo i pio.

- Moj otac je njihovu decu vozio u hitnu kad su bila bolesna. Posvađali su se zbog komada zemlje, jer je Radovan prešao četiri metra na našu stranu. Otac je izveo i geometra na sporni komad šume i sve je brzo rešeno - priča uplakana kćerka i navodi da je spor izbio pre tri meseca, nakon čega je Radovan prestao da priča sa njenim ocem. Komšije kažu da su zaprepašteni ovom tragedijom, te ističu da su oba Marčetića bili porodični ljudi i izgledali kao pravi domaćini. Iako imaju isto prezime, Vukašin i Radovan nisu bili rođaci. Danas će na mesnom groblju u Saničanima biti sahranjen Vukašin Marčetić.

Povezane vesti: Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio Majka rekla deci da se prekrste, pa ih bacila s četvrtog sprata

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.