Ubijeno najmanje 8.255 Srba u Sarajevu

Izvor: TvojPortal.com, 21.Dec.2011, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno najmanje 8.255 Srba u Sarajevu

/vesti online/ Najmanje 8 255 Srba ubijeno je u Sarajevu od 1992. do 1995. godine, popisao je Institut za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku iz Beograda.
Osim toga, još 860 osoba vodi se kao nestalo. Iz Instituta navode da je mogućnost greške u popisu tri odsto i da se spisak još proverava.

Foto: Arhiva

Saradnici Instituta podatke su prikupljali preko svedoka koji su bili po logorima, ljudi koji su živeli u Sarajevu sve vreme i članova porodice koji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << su preživeli zločine, a tamo gde su pobijene čitave porodice, svedočili su njihove komšije i prijatelji.
Jedan od saradnika Instituta Strahinja Živak rekao je da se spisak još proverava i da će za svaku žrtvu sadržavati ime i prezime, godinu rođenja i smrti.
Opširnije

Srbijasarajevosrbiexyuubijeno 8 255

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.