Ubijena tri visoka zvaničnika Hamasa

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 16:57

Ubijena tri visoka zvaničnika Hamasa

Tri visoka zvaničnika policije Hamasa ubijena su danas u Pojasu Gaze, u napadu na njihovo vozilo u naselju Tel Al-Sultan, zapadno od Rafe.

U napadu su ubijeni glavni policijski istražitelj Ahmed Al-Jakubi, njegov zamenik Ajman Al-Rantisi i Ibrahim Šat, prenosi Džerusalim post.

Prethodno, izraelski premijer Benjamin Netanijahu izdao je naređenje vojsci Izraela da se pripremi za operaciju u Rafi, nakon čega je naređena evakuacija palestinskog stanovništva iz tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada na jugu Pojasa Gaze.

U Rafi se trenutno nalazi oko milion ljudi, od čega je preko 700.000 interno raseljenih Palestinaca, koji se usred prenaseljenosti suočavaju sa širenjem zaraznih bolesti i rizikom od gladi.

Sjedinjene Američke Države su upozorile Izrael da bi vojna ofanziva na Rafu, bez odgovarajućeg planiranja, bila "katastrofa", dok je palestinski predsednik Mahmud Abas rekao da je cilj ovog plana proterivanje Palestinaca iz Pojasa Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.