Ubijen somalski verski lider Šeik Abdiveli Ali Elmi

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen somalski verski lider Šeik Abdiveli Ali Elmi

Poznati somalski islamski lider Šeik Abdiveli Ali Elmi i najmanje 17 njegovih sledbenika ubijeni su u napadu ekstremista u gradu Galkajo, saopštila je policija.

Prema navodima policije, dvojica bombaša-samoubica su se raznela ispred kuće propovednika, koja je takođe i sufijsko svetilište, a zatim su četiri čoveka s vatrenim oružjem ušla u zgradu i otvorila vatru. Povređeno je još najmanje 20 ljudi.

Kada je stigla policija došlo je do obračuna u kom su ubijena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri napadača dok je četvrti uhvaćen živ.

Odgovornost za napad je preuzela somalska ekstremistička grupa al-Šabab.

Ubijeni propovednik je imao stotine sledbenika a postao je tema kontroverzi kada su se pojavili snimci na kojima sa sledbenicima peva verske pesme uz muziku, za šta neki ekstremisti tvrde da nije islamski.

Elmi je tvrdio da muzika nije protivna islamskim učenjima

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Somalija: U napadu ekstremista ubijeno 18 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018

U napadu ekstremista u gradu Galkajo na severu Somalije, danas je ubijeno 18 osoba, među kojima i istaknuti islamski lider šeik Adiveli ali Elmi, saopštila je policija...Pozivajući se na navode lokalnih policijskih zvaničnika, AP prenosi da se napad dogodio jutros kada su se dva bombaša samoubice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.