Ubijen najbolji američki snajperista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2013, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen najbolji američki snajperista

GLEN ROUZ -

Bivši američki specijalac Kris Kajl, koji se proslavio napisavši knjigu "American Sniper", o svojim iskustvima kao snajperiste u ratovima, ubijen je zajedno sa još jednim čovekom na strelištu u Teksasu.

Kako danas pišu teksaški listovi, Star telegram i Empajer tribjun, Kris Kajl (38) i drugi muškarac pronađeni su u subotu mrtvi na strelištu u mestu Glen Rouz.

Očevici su rekli šerifovim istražiteljima da je naoružani čovek otvorio vatru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na njih dvojicu a zatim pobegao sa mesta zločina u pikapu koji je pripadao jednoj od žrtava, piše Star telegram, koji izlazi u teksaškom gradu Fort Vort.

U međuvremenu, u vezi sa dvostrukim ubistvom, jedan 25. godišnjak je priveden u mestu Lankaster, jugoistočno od Dalasa, i očekuje se da će protiv njega biti podignute optužnice.

Ime druge žrtve za sada nije objavljeno.

Mesto Glen Rouz se na 128 kilometara jugoistočno od Dalasa, najvećeg grada u Teksasu.

Kris Kajl je u svojim bestseler memoarima "American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History" (Američki snajper: Autobiografija najsmrtonosnijeg snajperiste u vojnoj istoriji SAD) opisao kako je odstrelio više od 150 ljudi u ratovima od 1999. do 2009. godine.

Pored ostalog, on u knjizi navodi da "iako je tokom svoje vojničke karijere ubio 255 ljudi, nema osećaj kajanja jer je njegova dužnost bila da ubije neprijetelja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen najbolji američki snajperista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2013

Bivši američki specijalac Kris Kajl, koji se proslavio napisavši knjigu "American Sniper", o svojim iskustvima kao snajperiste u ratovima, ubijen je zajedno sa još jednim čovekom na strelištu u Teksasu. Kako u nedelju pišu teksaški listovi Star telegram i Empajer tribjun, Kris Kajl (38) i drugi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ubijen najsmrtonosniji snajperista u istoriji američke vojske

Izvor: Blic, 03.Feb.2013

Bivši američki specijalac Kris Kajl, koji se proslavio napisavši knjigu "American Sniper", o svojim iskustvima kao snajperiste u ratovima, ubijen je zajedno sa još jednim čovekom na strelištu u Teksasu. Bivši američki specijalac Kris Kajl ubijen je na strelištu u Teksasu..Kako danas pišu teksaški...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.