UŽIVO: Zvezda - Galatasaraj 60:74 (33. minut)

Izvor: Mondo, 16.Jan.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Zvezda - Galatasaraj 60:74 (33. minut)

Meč 2. kola L grupe Evrokupa igra se pred krcatim tribinama, turska ekipa na poluvremenu zasluženo vodila 42:49. Kompletni i jedni i drugi.

Odavno nije vladalo ovoliko interesovanje za neku utakmicu košarkaša Crvene zvezde, uključujući poslednji meč prošlogodišnjeg finala plej-ofa, u Železniku protiv Partizana.

Crveno-beli dočekali su Galatasaraj pred 7.500 ljudi, a sudeći po broju ljudi koji su ostali ispred Pionira u potrazi za ulaznicama, nema sumnje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bi večeras bila puna i dvorana daleko većeg kapaciteta.

Zvezda ima šansu da pobedom popravi skor na 2-0 i izdvoji se na prvom mestu L grupe, dok bi u slučaju pobede gostiju sve četiri ekipe bile izjednačene na tabeli.

Za to je zaslužna ekipa Ulma, koja je popodne nanela Uniksu iznenađujući poraz na njegovom parketu - 87:94.

Treneri Vlada Vukoičić i Ergin Ataman mogu da računaju na najjače sastave, pošto su se na zagrevanju pojavili Raško Katić, odnosno Dejvid Hokins i Čenk Akjol, koji su u prethodna 24 sata imali ozbiljnih problema zbog trovanja hranom.

Računalo se da će Zvezda ući u meč sa mnogo samopouzdanja, zbog serije pobeda u Evrokupu i ABA ligi, ali se već u prvim minutima videlo da gosti imaju veće "internacionalno" iskustvo.

Nije ih sputao "neprijateljski" ambijent, posebno iskusne bekove Aroja, Gordona i Hokinsa, među kojima se Džamont Gordon izdvojio sa 18 poena u prvom poluvremenu, uglavnom iz brzih prodora pod koš, koje Zvezdina odbrana nikako nije umela da spreči.

Njemu pripadaju najveće zasluge što se na poluvreme otišlo sa rezultatom 42:49 (18:22, 24:27).

Crveno-beli su vodili 7:6 u trećem minutu, a nakon toga su sve vreme bili u prednosti puleni Ergina Atamana.

Bilo je 14:21, pa 26:27, 33:34 i u 17. minutu 36:39. Do tog trenutka su gotovo sve poene za goste (37) dali bekovi, a onda su odgovornost preuzeli Ndong i Mačvan.

Karlos Arojo je svojom drugom trojkom iz levog ćoška povisio na rekordnih 40:49, gosti su potom propustili šansu da steknu dvocifreni "plus", da bi Boris Savović na dodavanje Nelsona preko celog terena položio loptu u koš sa zvukom sirene.

Umesto 11 ili 12 poena, Zvezda je na poluvremenu zaostajala podnošljivih sedam razlike.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Braun 2, Subotić, Rakočević 7 (3as), Lazić 3, Simonović, Milovanović, Savović 6 (3sk), Katić 12 (5/7 iz igre), Radivojević 7, Nelson 5, Skot.

GALATASARAJ: Gordon 18 (7/7 za dva, 0/1 za tri, 4/5 bacanja), Korkmaz, Acur, Sanli, Akjol, Aldemir, Ndong 5, Mačvan 4 (4sk), Arojo 10 (2/3 za tri), Arslan 5, Hokins 7, Dadli.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.