UŽIVO: Đoković - Nišikori 6:1, 3:6, 2:0

Izvor: Mondo, 15.Nov.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković - Nišikori 6:1, 3:6, 2:0

Srbin opet ugra protiv Japanca, ovaj put u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu. Novak Đoković lagano rešio prvi set, za svega 23 minuta - 6:1. Kei Nišikori bolji u drugom delu igre 6:3.

Foto: AP/Alastair Grant

Novak Đoković se već revanširao Kei Nišikoriju za poraz u polufinalu US Opena. Dobio ga je u Parizu 2:0. Treći meč ove sezone igraju u polufinalu Završnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mastersa u Londonu.

I SET

Bez ikakvih problema, sa jednim izgubljenim poenom, Novak Đoković na svoj servis stiže do vođstva 1:0. Početak polufinala je nastavak odlične igre koju je prvi teniser demonstrirao u prethodna tri meča na Završnom turniru Masters serije.

Kei Nišikori uzvraća, doduše ne tako ubedljivo, ali ipak stiže do izjednačenja na početku meča 1:1. Posle 30:30 Japanac je vezao dva poena i sačuvao servis.

Dva asa i dva vinera za dobijanje drugog gema. Oko minutu je bilo potrebno Đokoviću da se "otarasi" servisa i da se spremi za napada na Nišikorijev.

3:1! već u četvrtom gemu Nišikori se suočio sa dve brejk lopte. prvu je spasao, ali ne i drugu. Đoković ima prednost i sada mora da je materijalizuje kako bi bio na korak od osvajanja prvog seta.

To je i učinio. Bez izgubljenog poena stiže do 4:1. Od početka meča Nišikori je dobio samo jedan poen na servis Novaka. Apsolutno dominira Đoković i ako ovako nastavi ni polufinalu neće dugo potrajati. "Pao" je još jedan servis Japanca i prvi set je pri samom kraju.

Gotov je prvi set! Trajao je 23 minuta...

II SET

Brejk na brejk!

Novak je poveo 1:0, pa izgubio svoj servis. Publika je na strani Nišikorija, jer očigledno želi malo duže da gleda polufinale.

Srpski teniser je malo izbačen iz ritma. Japanac prvi put od početka meča ima prednost (2:1). Prilično lako je dobio treći gem drugog seta, pre svega zbog neiznuđenih grešaka koje napravio Đoković.

Nišikori se potpuno vratio u meč. Sada se igra gem za gem. Nijedan teniser nema prednost u drugom setu. Delovalo je da će Đoković i ovaj deo igre lako privesti kraju i da će brzo u finale, ali je ovaj deo igre daleko uzbudljiviji nego prvi.

Nastavlja se rezultatska klackalica. Trenutno je 4:3 za Japanca.

Nišikori je uzeo set Đokoviću, vratio se u meč potpuno i sada ima priliku da izjednači u setovima. Na redu je njegov servis sa novim loptama...

Iznenađenje - 1:1 u setovima!  Novak Đoković je izgubio prvi set posle 17 dobijenih za redom.

III SET

Nišikori je već u prvom gemu imao dve brejk lopte, ali je Đoković uspeo da se "izvuče" i povede na svoj servis.

Stiže kazna! Đoković uspeva da napravi brejk u trećem setu i da povede 2:0.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.