UZBUNA U AMERIČKOM AVIONU: Boing morao prinudno da sleti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 01:04

UZBUNA U AMERIČKOM AVIONU: Boing morao prinudno da sleti

Let 2555 iz Majamija sa 95 putnika i šest članova posade sleteo je na aerodrom u Njuarku

Avio-kompanija "Amerikan erlajns"' saopštila je danas da je njen "boing 737 maks" koji je leteo prema međunarodnom aerodromu Njuark Liberti u Nju Džerziju proglasio uzbunu nakon što je kapetan ugasio jedan motor zbog sumnje na mehanički problem.

Let 2555 iz Majamija sa 95 putnika i šest članova posade bezbedno je sleteo u Njuark bez incidenata, saopštila je aviokompanija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Rojters.

Mogući problem se odnosio na indikator motornog ulja, i nije vezan za sistem MCAS povezan sa dve fatalne nesreće "737 maks" u 2018. i 2019. godini koje su izazvale 20-mesečno povlačenje aviona tipa Maks, dodaje Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.