USS Sloga izražava zabrinutost zbog pada zarada (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Sep.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USS Sloga izražava zabrinutost zbog pada zarada (VIDEO)

Podatak da je je prosečna zarada u Srbiji zabeležila pad od realnih 3 odsto je zabrinjavajuća i očekivati je da se taj trend nastavi, s obzirom da Vlada Srbije nije htela da poveća minimalac.
Smatramo da bi Vlada trebalo da preispita svoju odluku o zamrzavanju minimalne cene rada i da je već na narednoj sednici značajnije uveća, kako bi se stvorila pozitivnija klima u društvu, sprečio dalji pad zarada, a samim tim i kupovne moći koja je sve manja.
Prosečna plata u >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Srbiji od 370 evra je među najnižim od zemalja u regionu, čak i od BiH gde je zabeležen rast zarada i iznosi prosečnih 430 evra.
Izjava poput one „da se Srbija nalazi u poslednjoj fazi priprema da se osete prvi elementi boljitka“, a koju je nedavno izjavio ministar finasija Dušan Vujević je prosto besmislena, imajući u obzir da činjenično stanje ne govori tako i da ga u tome demantuje i sama zvanična statistika.
Podsećamo da je cena električne energije nedavno uvećana za 12 odsto, dok su penzije i plate ostale na istom nivou, tako da postoji ozbiljna zabrinutost nastavka trenda daljeg osiromašenja.
Upozoravamo i da se krećemo ka zimskom periodu kada se odvajaju veća sredstva za grejanje, što će dodatno opteretiti kućni budžet najvećeg dela stanovništva i staviti ih u nedoumicu na čemu štedeti: grejanju ili hrani?

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.