Izvor: B92, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USLOVI ZA ULAZAK SRJ U PARTNERSTVO ZA MIR

Vasington -- Amerika je zainteresovana da se balkanski krug NATO pakta zatvori prikljucenjem SR Jugoslavije i Bosne i Hercegovine grupaciji Partnerstvo za mir u kojoj se odradjuje pripravnicki staz za kasnije,eventualno, punopravno clanstvo u zapadnom vojnom savezu, prenosi Slobodan Pavlovic, dopisnika agencije SENSE.

U Vasingtonu se sa zabrinutoscu konstatuje da se vlast u Beogradu - kad je rec o prikljucenju SRJ Partnerstvu za mir - nije pomerila sa pozicije na kojoj se nalazila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre vise od pola godine, iako se o tome ovde razgovaralo sa Kostunicom, Djindjicem, Labusom, Svilanovicem i svima ostalima koji su dolazili u Vasington. Oko ispunjavanja postavljenih preduslova, kako se navodi, nista nije promenjeno. Od Beograda se i dalje ceka na reformu Vojske Jugoslavije - sa stavljanjem oruzanih snaga pod apsolutnu civilnu kontrolu nadleznih skupstinskih i drzavnih organa, sa uklanjanjem sa rukovodecih pozicija nacelnika Generalstaba Nebojse Pavkovica i komandanta Trece armije Milana Lazarevica -kao nosilaca i simbola vojnog kontinuiteta sa mracnim periodom odbacenog Milosevicevog rezima- sa hitnom predajom Haskom tribunalu trojke oficira optuzenih za ratne zlocine u Vukovaru 1991. ghodine, kao i sa obustavljanjem poslednjih preostalih angazovanja drzavne uprave i komande VJ u finansijskoj i ostaloj podrsci oruzanim snagama Republike Srpske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.