USKORO ĆE SE SVE SAZNATI: Otkriveno kad ćemo imati uvid u transkripte o Epstajnu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 23:43

USKORO ĆE SE SVE SAZNATI: Otkriveno kad ćemo imati uvid u transkripte o Epstajnu

Zakon potpisan danas

Transkripti iz istrage koja je sprovedena protiv američkog milijardera Džefrija Epstina na Floridi 2006. zbog zlostavljanja desetina maloletnih devojčica biće javno objavljeni kasnije ove godine, prema zakonu koji je danas potpisao guverner Floride Ron DeSantis.

Mera, koja stupa na snagu 1. jula, predstavljala bi izuzetak od tajnosti koja se generalno odnosi na svedočenje velike porote u konkretnim slučajevima kao što je onaj koji uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Epstina, rekao je DeSantis u Palm Biču, gde su se desili mnogi Epstinovi zločini, prenosi Asošiejted pres.

- Potreban je mehanizam u nekim od ovih retkih slučajeva u kojima ljudi treba da da saznaju istinu. U interesu pravde je da se ovo otkrije. Ne možemo samo da zatvorimo oči - rekao je republikanski guverner.

Epstin, bogati finansijer, sklopio je dogovor sa federalnim tužiocima Južne Floride 2008. koji mu je omogućio da izbegne teže federalne optužbe i umesto toga prizna krivicu po državnim optužbama za angažovanje osobe mlađe od 18 godina za prostituciju i navođenje na prostituciju. 

Osuđen je na 18 meseci zatvora, nakon čega je usledilo 12 meseci kućnog pritvora. Epstin je registrovan je kao seksualni prestupnik.

- Ono što se dogodilo je očigledno pogrešno i kazna je bila potpuno neadekvatna za zločin - rekao je DeSantis.

Epstin je 2018. godine optužen za federalne zločine trgovine ljudima u Njujorku,  gde je takođe imao vilu koja je bila poprište zlostavljanja, nakon što je Majami Herald objavio seriju članaka, uključujući intervjue sa nekim žrtvama koje su vodile građanske parnice protiv njega. 

Epstin je imao 66 godina kada se ubio u zatvorskoj ćeliji u Njujorku u avgustu 2019. godine, dok je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu ljudima.

Njegova bivša devojka, Žislen Maksvel, služi 20-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je 2021. osuđena da je namamila devojke u Epstinov dom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.