UPAO U LEDENU REKU SA BEBOM: Devojka heroj ih spasila

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 16:17

UPAO U LEDENU REKU SA BEBOM: Devojka heroj ih spasila

Drama u Gracu.

Nesrećni slučaj dogodio se kada je muškarac (51) iz BiH zajedno sa bebom, unučetom upao u reku Mur.

Prema pisanju lokalnih medija čovek je unuče vozio u kolicima i ne seća se trenutka kada je zajedno sa bebom završio u reci Mur.

Sreća u nesreći je bila da ih je videla žena Ute Leitner (36) koja je trčala pored reke.

Naime, kako je ona ispriča, trčala je svojom uobičajenom rutom, kada je odjednom videla čoveka s bebom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ledenoj Muri.

On je u rukama držao bebu koja je bila natopljena vodom, dok je pokušavao sam da izađe iz reke, ali nije mogao.

- Ono što mi se u prvi mah učinilo čudnim jeste da on uopšte nije zvao u pomoć, već je pokušavao sam da izađe iz reke, ali, odmah sam videla da nešto nije uredu - rekla je Ute i dodala da je bez oklevanja došla do obale.

Kako je objasnila čovek je u rukama držao dete.

- Kada sam prišla rekao mi je: " Molim vas, uzmite je" pokušavajući i dalje da izađe iz vode. Kasnije mi je ispričao da je beba bila u kolicima, a potom je iz kolica upala u vodu. On je pokušavao sam da izađe ali nije imao snage - ispričala je ova hrabra žena i dodala da je čini se naišla baš u momentu kada se sve dešavalo.

Šokirani deda joj je kasnije rekao da je dijabetičar, te da pa pretpostavlja da mu je pozlilo neposredno pre nesreće.

Kasnije su na mesto događaja došli spasilački timovi koji su odmah zbrinuli bebu i dedu.

Izvor:Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.