UNS osudio pretnje uredniku lista iz Mladenovca

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS osudio pretnje uredniku lista iz Mladenovca

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas pretnje koje je uredniku lista "Dnevnik Mladenovački" Milanu Jankoviću na sednici Skupštine opštine Mladenovac uputio pomoćnik predsednika opštine Mikan Mirosavić, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, Mirosavić je vređao i pretio Jankoviću kada je krenuo da fotografiše glasanje za usvajanje zapisnika.

"Osim što je nastavio da me vređa, pretio mi je da će da me nađe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i ubije", rekao je Janković za UNS.

Mirosavić je UNS-u rekao da neće da im odgovara na pitanja o tome preko telefona, već samo ako dođu u opštinu, navodi se u saopštenju.

Udruženje novinara Srbije podsetilo je u saopštenju da je za krivično delo ugrožavanja sigurnosti osoba koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena kazna od šest meseci do pet godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.