UNS: Zakon o javnom informisanju suprotan Ustavu

Izvor: RTS, 28.Jul.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Zakon o javnom informisanju suprotan Ustavu

Udruženje novinara Srbije upozorava Skupštinu Srbije da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju suprotan Ustavu Srbije i evropskim standardima i da je rađen bez konsultacija sa novinarima.

Udruženje novinara Srbije (UNS) uputilo je danas pismo poslanicima Narodne skupštine Srbije, u kojem ukazuje na "vrlo osnovanu sumnju" da su odredbe Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju suprotne Ustavu Srbije i evropskim standardima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Pre nego što se izjasnite o predloženim izmenama, navodi UNS u pismu poslanicima, potrebno je da znate da je predlog tog zakona pisan u tajnosti i na brzinu, kao i da novinari Srbije pri tom nisu konsultovani.

Ministar Nebojša Bradić, dodaje se u pismu, pokušao je proteklih nedelja da uveri i vas i srpsku javnost da se izmenama Zakona o javnom informisanju protive samo oni novinari koji najviše krše taj isti zakon.

Uveravao vas je da se na evropske vrednosti najviše pozivaju najveći kršioci tih vrednosti, i da je neprimereno porediti našu medijsku scenu sa onom u evropskim zemljama, navodi UNS u pismu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.