UNS: Novosti će biti u vlasništvu države

Izvor: RTS, 01.Apr.2014, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: "Novosti" će biti u vlasništvu države

Posle formiranja nove Vlade, "Štamparija Borba", "Novosti" i "Borba" biće objedinjene u jednu kompaniju, saopštio UNS. Većinski vlasnik te kompanije bila bi država.

Spajanje ovih kompanija dogovoreno je na zajedničkoj sednici nadzornih i izvršnih odbora "Kompanije Novosti", "Štamparije Borba" i predstavnika sindikata obe kompanije, prenosi Fonet.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, inicijativu za stvaranje jedinstvenog preduzeća "Kompanija Novosti" pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na sastanku sa generalnim direktorima "Novosti", "Štamparije Borba" i predsednikom Nadzornog odbora "Štamparije Borba" održanom 28. marta ove godine.

Spajanjem ova tri preduzeća, država bi na osnovu sadašnje vlasničke strukture postala većinski vlasnik nove kompanije.

Kompanija "Borba" je u vlasništvu države, kao i 80 odsto kapitala "Štamparije Borba", dok je oko 62 odsto kapitala "Kompanije Novosti" u privatnom vlasništvu, precizira se u saopštenju UNS.

Objedinjavanjem tri kompanije, nastalo bi zdravo preduzeće koje bi moglo da se ponudi na tržištu i privatizuje, rekao je za UNS predsednik Nadzornog odbora "Štamparije Borba" Momir Stojanović.

"Ovo ne znači da nam je bio cilj da država postane vlasnik medija, nego da ozdravimo dve firme čije poslovanje nije dobro i da njihovim spajanjem sa 'Štamparijom Borba' stvorimo uslove za zdravu kompaniju koja bi posle, pod komandnom palicom države, bila ponuđena na tržištu", rekao je direktor "Štamparije Borba" Vladimir Gudurić.

"To je proces koji je počeo zahvaljujući zalaganju prvog potpredsednika Vlade da pomogne ozdravljenju ovih kompanija", rekao je Gudurić za UNS.

Generalni direktor i glavni urednik "Kompanije Novosti" Ratko Dmitrović kaže da bi spajanje preduzeća "svakako mnogo značilo 'Kompaniji Novosti', koja bi, kao najveći i najjači list u zemlji, po prvi put imala svoju štampariju".

Većinski vlasnik "Kompanije Novosti" Milan Beko nije bio dostupan za komentar, navodi UNS na kraju saopštenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.