Izvor: Southeast European Times, 15.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK će ignorisati rezultate srpskih izbora na Kosovu

15/05/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- UNMIK odbija da prizna pobednike lokalnih srpskih izbora održanih na Kosovu tokom vikenda, insistirajući na tome da su rezultati nezakoniti. "Niko izabran na ovim izborima neće biti partner UNMIK-a", izjavio je u sredu (14. maja) portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko. "Razgovaraćemo samo sa predstavnicima koje je postavio šef UNMIK-a Joakim Riker u pet opština u kojima su Srbi većina", dodao je on. Ponavljajući da je Srbija svojim postupkom prekršila >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << svoje međunarodne obaveze, on je istovremeno rekao da UNMIK želi da uspostavi dobre odnose sa vladom u Beogradu.

U međuvremenu, kosovski ministar inostranih poslova Skender Hiseni nastavlja obilazak Centralne Amerike, trudeći se da dobije priznanje za novu kosovsku državu. Hiseni je u sredu boravio u Panami, gde se sastao sa ambasadorima i diplomatama koji predstavljaju Belize, Gvatemalu, Nikaragvu i Kostariku. On ih je obavestio o situaciji na Kosovu od kada je Priština proglasila nezavisnost 17. februara, naglašavajući korake za zaštitu manjina. (RTK, BBC, Telegrafi, KTV - 14/05/08; Koha Ditore, Zeri - 13/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.