UNICEF hitno šalje 3.000 koncentratora kiseonika Indiji

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 08:59

UNICEF hitno šalje 3.000 koncentratora kiseonika Indiji

Nju Delhi -- Unicef je poslao ključni materijal, uključujući 3.000 koncentratora kiseonika, dijagnostičke testove, medicinski pribor i drugu opremu kako bi pomogao Indiji.

Pored koncentratora kiseonika, Unicef je isporučio više od 500 visokoprotočnih nazalnih kanila i 85 mašina za RT-PCR testiranje na kovid-19, a osim toga podržava nabavku i ugradnju 25 kiseoničkih postrojenja za bolnice na severoistoku Indije.

Uz istovremeno pružanje hitne podrške zdravstvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistemu, Unicef podržava Vladu Indije u obezbeđivanju da ključne usluge za najugroženiju decu nastave da funkcionišu.

UNICEF takođe pruža stručnu podršku Vladi i partnerima kako bi omogućio nastavak učenja od kuće za 12,3 miliona dece u 17 saveznih država.

Kako je saopšteno, Unicefu je potreban 21 milion dolara za hitnu isporuku dodatne opreme za testiranje, materijala i kiseoničkih proizvoda u Indiji, kao i više od 50 miliona dolara za intervencije kojima se spasavaju životi u vezi sa pandemijom kovid-19 u različitim sektorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STIŽE POMOĆ INDIJI! Kiseonik, testovi i drugi ključni materijali za zemlju koja obara crne rekorde po broju obolelih

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021

UNICEF-u je potreban 21 milion USD za hitnu isporuku dodatne opreme za testiranje, materijala i kiseoničkih proizvoda u Indiji, kao i više od 50 miliona USD za intervencije kojima se spasavaju životi u vezi sa pandemijom COVID-19 u različitim sektorima...UNICEF je poslao ključni materijal kojim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.