UNICEF poklonio respiratore Urgentnom centru KC Vojvodine

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2020, 16:47

UNICEF poklonio respiratore Urgentnom centru KC Vojvodine

Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) u Srbiji je saopštio da je danas je Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine isporučio četiri respiratora zahvaljujući pomoći Udruženju reciklera Srbije.

"Verujem u snagu dobra, jer samo zajedno možemo sve da prebrodimo", izjavila je generalna sekretarka Udruženja reciklera Srbije Suzana Obradović.

Šefica Sektora za saradnju UNICEF-a s privatnim sektorom u Srbiji, Vesna Savić Đukić je zahvalila donatorima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić je zahvalila UNICEF-u za respiratore koji će, kako je rekla, biti od velikog značaja za lečenje pacijenata s bolešću KOVID-19 jer epidemija još traje.

UNICEF je saopštio da je u Srbiji tokom epidemije uz pomoć donatora obezbedio 50 "Dreager respiratora", 61 "protokomer kiseonika" i "pulsni oksimetar", 71.900 hirurških rukavica, 5.200 zaštitnih kecelja, 25.116 zaštitnih ogrtača, 99.950 hirurških maski, 1.549 skafandera, 5.376 vizira, 9.000 maski N95 za zdravstvene radnike, kao i 7.000 higijenskih paketa za najugroženije porodice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Klinički centar Vojvodine dobio četiri respiratora

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020

Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji, u saradnji sa donatorima, dostavio je danas četiri respiratora Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine (KCV), saopštio je UNICEF...Nabavka respiratora, navedeno je, omogućena je zahvaljujući Udruženju reciklera Srbije...Direktorka KCV Edita...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.