UNHCR upozorava Mađarsku zbog zida

Izvor: Mondo, 03.Jul.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR upozorava Mađarsku zbog zida

Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR) upozorio da bi pooštravanje propisa o azilu u parlamentu i vladin plan podizanja zida na granici sa Srbijom mogli imati "fatalne posledice" po izbeglice koje beže od rata.

Foto: iStock

U otvorenom pismu upućenom mađarskim poslanicima, regionalna predstavnica UNHCR-a za Centralnu Evropu Monserat Fejšas Vije istakla je da svaka zemlja ima pravo da zaštiti svoje granice i njene građane, ali da bi planirane izmene "mogle jude >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji beže od progona da onemoguće u dobijanju međunarodne zaštite u Mađarskoj".

Američka novinska agencija podseća da je za proteklih godinu dana približno 100.000 migranata iizbeglica došlo u Mađarsku.

Mađarski parlament danas odlučio da se o amandmanima koje je predložilo Ministarstvo unutrašnjih poslova glasa po ubrzanoj proceduri.

Amandmanima je, između ostalog, predviđeno da vlasti mogu da u produženom trajanju drže tražioce azila.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.