UN zabrinute: Čine se ratni zločini

Izvor: B92, 27.Okt.2023, 13:54

UN zabrinute: "Čine se ratni zločini"

Ujedinjene nacije izrazile su danas zabrinutost zbog mogućnosti da su u sukobu Izraela i Hamasa počinjeni ratni zločini.

"Zabrinuti smo da se čine ratni zločini. Zabrinuti smo zbog kolektivnog kažnjavanja stanovnika Gaze kao odgovora na okrutne napade Hamasa, koji takođe predstavljaju ratne zločine", rekla je portparolka Kancelarije UN za ljudska prava Ravina Šamdasani na konferenciji za novinare u Ženevi.

Visoki komesarijat UN za ljudska prava ranije je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pokreće istragu o mogućim počinjenim ratnim zločinima od 7. oktobra, uključujući o napadu Hamasa na južni Izrael, u kojem je ubijeno oko 1.400 ljudi, a kidnapovano njih najmanje 233, kao i o odgovoru Izraela na te napade, u okviru kojeg su izvršeni vazdušni napadi na Pojas Gaze, prenosi Tajms of Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN: Zabrinuti smo što su počinjeni ratni zločini, zabrinuti smo zbog kolektivnog kažnjavanja stanovnika Gaze kao odgovor na užasne napade Hamasa“

Izvor: Danas, 27.Okt.2023

Ujedinjene nacije izrazile su danas zabrinutost zbog toga što su u sukobu između Izraela i islamističkog palestinskog pokreta Hamas počinjeni "ratni zločini" i što se i dalje čine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.