UN šalje nove mirovnjake u J.Sudan

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN šalje nove mirovnjake u J.Sudan

Njujork -- Savet bezbednosti UN je usvojio plan o hitnom povećanju broja pripadnika mirovnih snaga UN u Južnom Sudanu kako bi se zaštitili civili od sve većeg nasilja.

Savet bezbednosti je jednoglasno usvojio zahtev generalnog sekretara UN Ban Ki-muna da se broj članova misije UN u Južnom Sudanu poveća sa 7.000 na 12.500, javio je Rojters.

Prethodno je Tobi Lanzer, zamenik specijalnog izaslanika generalnog sekretara pri Misiji Ujedinjenih nacija u Južnom Sudanu (UNMIŠ), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da je na hiljade Južnosudanaca ubijeno u jednonedeljnim sukobima, što je prvi nedvosmislen pokazatelj razmera sukoba i etničkog nasilja u najmlađoj državi na svetu.

Visoka komesarka UN za ljudska prava Navi Pilaj rekla je nešto ranije da je pronađena masovna grobnica u Bentiu pod kontrolom pobunjenika, mada postoje izveštaji u kojima se navodi da najmanje još dve masovne grobnice postoje u prestonici Džubi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hitno povećanje broja mirovnjaka u Južnom Sudanu

Izvor: Radio 021, 25.Dec.2013, 11:18

Savet bezbednosti UN usvojio je plan o hitnom povećanju broja pripadnika mirovnih snaga UN u Južnom Sudanu kako bi se zaštitili civili od sve većeg nasilja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.