UN najznačnije svetsko telo za suverenitet Srbije

Izvor: B92, 21.Sep.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UN najznačnije svetsko telo za suverenitet Srbije"

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Miroslavom Lajčakom.

Tom prilikom naglasio je da su UN najznačajnija međunarodna organizacija sa stanovišta zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučić i Lajčak su razgovarali o planovima za reformu UN, ulozi Srbije u ovoj međunarodnoj organizaciji i situaciji u regionu. Istakao je da Ujedinjene nacije imaju odgovoran pristup po pitanju Zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkana.

On je, u ime Republike Srbije, podržao odgovoran pristup Miroslava Lajčaka na unapređenju rada i aktivnosti UN.

Predsedavajući Generalne skupštine UN je naglasio da je glavni cilj predsedavanja poštovanje tri stuba UN: ljudska prava, mir i bezbednost i razvoj.

On je istakao naophodnost postizanja konkretnih rezultata na planu reforme UN, jačanje poverenja između UN i njenih članica, i naglasio da ova organizacija ima ambiciozan program o migracijama, što će biti prvi veliki međunarodni okvir, kao i da je uloga UN da se zalaže za mir i prevenciju konflikta, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić nastavio je boravak u Njujorku obraćanjem Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić sa Lajčakom: UN najznačnije svetsko telo za suverenitet Srbije

Izvor: RTS, 21.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Miroslavom Lajčakom i tom prilikom naglasio da su UN najznačajnija međunarodna organizacija sa stanovišta zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.