Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2014, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Rezolucija protiv S. Koreje

Ujedinjene nacije usvojile su deklaraciju o Severnoj Koreji. Ovaj dokument predstavlja prvi korak ka pokretanju procesa pred Međunarodnim krivičnim sudom protiv Severne Koreje za zločine protiv čovečnosti.

Posle žučne debate, komisija Generalne skupštine UN usvojila je rezoluciju kojom se od Saveta bezbednosti traži obraćanje tom sudu zbog kršenja ljudskih prava u Severnoj Koreji - sa 111 glasova za, 19 protiv i 55 uzdržanih.

O neobavezujućoj rezoluciji glasaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se u decembru u Generalnoj skupštini. Kina i Rusija, koje imaju prava veta u savetu, glasale su protiv usvajanja tog dokumenta.

Početkom godine istražna komisija UN objavila je izveštaj u kojem je ocenjeno da je situacija u oblasti ljudskih prava u Severnoj Koreji "premašila sve druge po trajanju, intenzitetu i užasima".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UN traže suđenje S. Koreji za zločine protiv čovečnosti

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2014

Ujedinjene nacije u utorak veče su usvojile deklaraciju koja predstavlja prvi korak ka pokretanju procesa pred Međunarodnim krivičnim sudom protiv Severne Koreje za zločine protiv čovečnosti. ..UN tvrdi da ima daokaze za decenijsko zlostavljanje stanovništva.. ..Posle žučne debate, komisija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.