UMIČEVIĆ ŽALI ŠTO NIJE IZGLASANA ODLUKA O RAFINERIJI

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMIČEVIĆ ŽALI ŠTO NIJE IZGLASANA ODLUKA O RAFINERIJI

Neki odbornici, naročito oni iz pozicije, a to je Pokret za Smederevo, nisu glasali za potpisivanje Ugovora o davanju u zakup zemljišta, precizirao gradonačelnik Smedereva

SMEDEREVO - Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević izrazio je žaljenje što odbornici nisu prihvatili predlog Ugovora o izdavanju u zakup građevinskog zemljišta za gradnju rafinerije, ali je kazao da će taj predlog ponovo staviti na dnevni red čim proceni da ima većinu.

"Moja odluka kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gradonačelnika da se izda zemljište u zakup na 99 godina kompaniji "Komiko oil" naišlo je na nerazumevanje dela odbornika u lokalnom parlamentu. Dvadeset odbornika bilo je protiv", naveo je gradonačelnik i dodao da mu je žao što je protiv toga bio i deo vladajuće većine.

Prema rečima Umičevića, po Poslovniku smederevske skupštine u zbir onih koji su protiv uključuju se i uzdržani i oni odbornici koji nisu glasali, pa je predlog Ugovora sa "Komiko oilom" odbijen, iako ga je podržalo više odbornika nego što ih je bilo protiv.

"Neki odbornici, naročito oni iz pozicije, a to je Pokret za Smederevo, nisu glasali za potpisivanje Ugovora o davanju u zakup zemljišta", precizirao je gradonačelnik.

On je precizirao da je rešenje o izdavanju zemljišta doneto, ali nije dobijena saglasnost na Ugovor.

"Već na sledećoj sednici Skupštine opet ću staviti tu tačku na dnevni red ako zaključim da imamo dovoljno ruku da izglasamo ovu investiciju", rekao je Umičević.

Predlogom Ugovora definiše se da se za izgradnju rafinerije izdaje 113 hektara na 99 godina firmi "Komiko oil".

Na vlasti u Smederevu je koalicija DS sa 14 odbornika, Pokret za Smederevo sa 12, SPS sa sedam, SPO i Smederevska demokratska stanka (SDDS) sa četiri odbornika.

U opoziciji su DSS (šest odbornika), Koalicija za bolje Smederevo (tri odbornika), SRS (15), Ujedinjeni regioni Srbije (pet), Srbija 21 (tri odbornika). U Skupštini grada je i nezavisni odbornik Vasiljko Mitrović.

Zamenica gradonačelnika Smedereva Jasna Avramović je sa skupštinske govornice poručila da Ugovor nije dobro koncipiran i da "Pokret za Smederevo" ne može da glasa za takav Ugovor.

Umičević je naglasio da je "investitor i dalje zainteresovan" da novac plasira u Smederevu i dodao da je taj grad pre Drugog svetskog rata imao Šelovu rafineriju, a potom je zbog političkih nesloga ta rafinerija preseljena u Pančevo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.