UMESTO DARA ZA 8. MART: Milorad supruzi Mirjani poklonio bubreg

Izvor: Kurir, 13.Mar.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMESTO DARA ZA 8. MART: Milorad supruzi Mirjani poklonio bubreg

Svakog drugog dana bila sam prinuđena da se podvrgavam dijalizi. Život mi se pretvorio u pakao. Hvala suprugu Miloradu koji mi je poklonio bubreg i spasao život, kaže Mirjana

VRANJE - Penzionerku Mirjanu više ne spopadaju more i košmari zbog teškog oboljenja bubrega, nesnosnih bolova, iscrpljujućih dijaliza, terapija i kontrola.

Umesto osmomartovskog poklona, Mirjana je 5. marta 2013. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od supruga dobila bubreg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i korenito promenila život. Prvi put u Srbiji laparoskopskom metodom lekari su uz pomoć stručnjaka iz Indije operisali supružnike i Mirjani transplantirali bubreg njenog supruga.  - Bubrezi su zbog stresova i genetičkih predispozicija otkazali 2011. godine. Odluka lekara bila je neumoljiva. Odstranili su oba policistična bubrega. Svakog drugog dana bila sam prinuđena da se podvrgavam dijalizi. Život mi se pretvorio u pakao. Hvala suprugu Miloradu koji mi je poklonio bubreg i spasao život - priča Mirjana.

Ona i Milorad upoznali su se 1988. godine na letovanju u Budvi, a godinu kasnije stali su i pred matičara.  - Nisam posustajao u nameri da pomognem supruzi. Zbog pregleda, analiza i operacije često sam odsustvovao s posla. Zaboravio sam na bolove posle operacije i za vreme zarastanja rane - kaže Milorad.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.