UČITELJ: Džet Li otvorio školu tai-čija u Kini

Izvor: Kurir, 13.Maj.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UČITELJ: Džet Li otvorio školu tai-čija u Kini

PEKING - Glumac Džet Li otvorio je zajedno sa se kineskim preduzetnikom Džekom Maom školu tai-čija u cilju promocije ove tradicionalne kineske veštine.

Ma, osnivač firme "Alibaba" koja dominira kineskim onlajn tržištem, rekao je da je osnivanjem škole želeo da više uloži u edukaciju. Škola će se nalaziti u gradu Hangzou, a učenike će obučavati poznati učitelj ove veštine, navodi se u saopštenju Maove kompanije.

Li je popularnost stekao svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kung fu veštinama i ulogama u filmovima kao što su "Heroj" i "Mumija: Grobnica zmaja imperatora", prenosi AFP.

Li i Ma već imaju zajedničku kompaniju koja obezbeđuje treninge tai-čija zaposlenima. Tai-či čuan je meditativno – fizički sistem vežbi, pokreta i kretanja, sa ciljem da se postigne unutrašnja harmonija i mir. Predstavlja idealan sistem fizičke aktivnosti, jer angažuje sve nivoe ljudskog bića i sve nivoe postojanja: fizički, emocionalni mentalni i duhovni nivo.

zoomDžek Mao

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.