U zoni radova, niže komunalije za privrednike

Izvor: Press, 22.Okt.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zoni radova, niže komunalije za privrednike

Privredni subjekti koji se nalaze u zonama izvođenja građevinskih radova u Beogradu, a koji traju duže od mesec dana, ubuduće će, za vreme tih radova, biti oslobođeni plaćanja dela komunalnih usluga, najavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.
           To je, kako je rekao, predlog odluke koja će se sutra naći pred odbornicima gradskog parlamenta.
"Predlažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << javnim preduzećima i sekretarijatima da privredne subjekte koji posluju u tim zonama, a koji imaju otežano poslovanje i smanjen obim prometa, oslobode dela plaćanja zakupa ili nekih drugih olakšica na gradske administrativne takse", precizirao je Nikodijević u izjavi Tanjugu.
Prema njegovim rečima, to je objektivan problem, na koji su ukazivali zakupci poslovnog prostora.
"Razumemo kako izgleda poslovanje iz njihovog ugla i spremni smo da sistemski uredimo tu oblast", rekao je Nikodijević.
Pred odbornicima će se naći i odluka o raspodeli 487 miliona dinara sredstava združene pomoći EU za sanaciju objekata javne namene, koja predviđa na koji će se način ta sredstva utrošiti.
Kako je rekao Nikodijević, predviđeno je da se tim sredstvima saniraju putevi oštećeni u poplavama ili klizištima koja su nastala kao posledica poplava, obale utvrde ili objekti javne namene poput domova zdravlja.
"To je novac koji ćemo upotrebiti na najbolji moguhi način, deo će služiti da saniramo posledice poplava, a deo da unapredimo sistem da nam se takve stvari više ne ponove, ili bar da posledice budu manje", naveo je Nikodijević.
Takođe, pred odbornicima će se naći izmena odluke o prodaji PKB-a, koja predviđa da se imovina koja se tiče hrane, dobara za proizvodnju i stada ne može prodavati po ceni manjoj od početne, koja je 100 odsto vrednosti na dan procene.
"Radi se o primedbi Agencije za privatizaciju i mi sada to usklađujemo, a sve ostalo može imati umanjenu cenu kao stimulans za buduće kupce", rekao je Nikodijević.
Odbornici će sutra razmatrati rebalanse poslovanja javnih preduzeća, kao i odluke o podizanju biste kralju Aleksandru I Karađorđeviću, spomenika Borislavu Pekiću i Diani Budisavljević, a biće imenovani i odbori koji će se starati o podizanju tih umetničkih dela.
Pred odbornicima će se naći i predlog Akcionog plana adaptacije na klimatske promene, koji će, kako je rekao Nikodijević, služiti budućim generacijama koje će se prema njemu upravljati, kako bi se što lakše prevazišle posledice klimatskih promena.
"To su promene kojima grad mora da se prilagodi, za veću količinu padavina trebaju nam veći slivnici, veći kolektori, više prostora za otpadne vode, drugačija vrsta vegetacije...", rekao je predsednik gradskog parlamenta.
Takođe, na sutrašnjoj sednici biće razrešen dužnosti direktor Infostana, koji je ponudio ostavku.
"To je okončanje svega što smo imali prilike da vidimo u poslednje vreme", rekao je Nikodijević.
Sutra će, kako je dodao, biti izabran nedostajući član Gradskog veća, čime će taj organ biti kompletiran.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Konačno detaljni komunalni računi

Izvor: Politika, 22.Okt.2015

Niška skupština usvojila odluku o načinu i rokovima plaćanja komunalnih usluga, što će građanima omogućiti potpun pregled obaveza.. Niš – Protesti građana Niša zbog ogromnih, ali i nejasnih računa za grejanje, koji traju više od deset meseci, naterali su Skupštinu grada da na poslednjem...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.