Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Sep.2014, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U više gradova BiH provodi se akcija "Meso"

Po nalogu Tužiteljstva BiH u više gradova provodi se kacija kodnog naziva „Meso“.

Riječ je o jednoj od najvećih akcija koja se pokrenuta s ciljem borbe protiv organiziranog kriminala i višemilijunskih prevara.

Akcijom rukovodi tužitelj Tužiteljstva BiH, iz Operativnog stožera akcije, a u aktivnostima na terenu sudjeluje više stotina policijskih djelatnika SIPA i UIO BiH.

O svim aktivnostima izravno se informira i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << obzirom da se radi o jednom od najsloženijih predmeta organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH.

Radi se između ostalog, o poreznim i carinskim utajama u iznosima od više milijuna KM, koje su počinjene sa osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem poduzeća, sa ostavljenim velikim dugom za porez. Navedena poduzeća su se bavila uvozom, proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina.

Za  navedene višemilijunske iznose je oštećen proračun BiH te na taj način i svi građani BiH.

Aktivnosti se provode na ukupno 14 lokacija u gradovima diljem Bosne i Hercegovine, a bit će realizirano lišenje slobode oko 10 osumnjičenih osoba, te pretresi u tri poduzeća.

Među osumnjičenima ima i zvučnih imena iz privrednog i javnog miljea u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Akcijom "Meso" protiv organizovanog kriminala

Izvor: Akter, 10.Sep.2014

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u više gradova sprovodi se akcija kodnog naziva "Meso"..To je jedna od najvećih akcija u borbi protiv organizovanog kriminala i višemilionskih poreskih utaja, javljaju mediji u BiH...Aktivnosti se sprovode na ukupno 14 lokacija u gradovima širom BiH, biće...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.