U ulicama koje nose imena fašista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jan.2021, 12:20

U ulicama koje nose imena fašista

Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine usvojio je inicijativu kojom se predlaže promjena imena ulica, javnih ustanova ili površina koje nose nazive po fašistima, nacistima ili pripadnicima četničkog pokreta. Da li bi im građani Istočnog Sarajeva i Sarajeva dali imena osoba priznatih kao pravednici među narodima?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Skandalozno: Poslanici SDA u Parlamentu BiH glasali da su Đozo i Busuladžić fašisti

Izvor: SandzakPress.net, 15.Jan.2021, 05:42

Zastupnički dom državnog parlamenta usvojio je prije nekoliko dana Inicijativu kojom se od općina i gradova širom BiH traži da budu zamijenjeni nacistički i fašistički nazivi ulica, škola i drugih javnih površina. U inicijativi se navodi da je na sramotu cijele Bosne i Hercegovine, svih njenih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.