U toku sanacija deponije smeća u Krupcu

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 08.Sep.2010, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku sanacija deponije smeća u Krupcu

Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske obezbijedio je novčana sredstva u iznosu od 25 000 KM za sanaciju deponije smeća u Krupcu. Komunalno preduzeće „Rad“ iz Istočnog Novog Sarajeva zaduženo je za sanaciju ove deponije, a predstavnici Fonda danas su i posjetili deponiju. Fond je u proteklom periodu analizirao stanje svih komunalnih i divljih deponija u Republici Srpskoj i sada je potrebno uraditi sanaciju tih deponija, kaže direktor Fonda za zaštitu životne sredine Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << Srpske, Predrag Tomić. Od velikog značaja je bila i saradnja sa komunalnim preduzećem „Rad“, koje je do sada uradilo veliki dio posla na sanaciji deponije u Krupcu, naglasio je Tomić.
Osim sanacije deponije, u narednom periodu potrebno je realizovati projekat azila za pse, pojasnio je direktor komunalnog preduzeća „Rad“ Istočno Novo Sarajevo, Momir Bjelica.
Kako Bjelica kaže, u narednih pet do deset godina deponija u Kotorcu trebalo bi da zadovolji potrebe grada Istočno Sarajevo. Ukoliko bude usvojen pravilnik o ambalaži i ambalažnom otpadu, bila bi obezbijedjena dodatna značajna sredstva za sanaciju mnogih deponija, zaključio je direktor Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske.
 
Izvor:RTVIS

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.