U toku je veliki kontranapad:Pakao, bez preterivanja

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 18:58

U toku je veliki kontranapad:"Pakao, bez preterivanja"

Ruska vojska je izvela kontranapad u pravcu Vremejevske izbočine u oblasti Zaporožja, rekao je Vladimir Rogov, lider pokreta "Zajedno sa Rusijom".

"Kontranapad je počela 127. divizija, uz masovnu podršku avijacije. Napreduju u pravcu mesta Neskučnoje, izbacuju neprijatelja iz Makarovke", rekao je on.

Raketna i topovska artiljerija direktno pogađa položaje Oružanih snaga Ukrajine.

"Sada je pakao za naciste, bez preterivanja", dodao je Rogov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je danas naglasio da se nastavljaju teške borbe u oblasti Vremejevske izbočine, jer su ranije ukrajinske trupe preuzele kontrolu nad selima Neskučnoje i Makarovka, koja se nalaze u sivoj zoni.

Prema rečima Rogova, borbe su se vodile i između gradova Guljaj Polje i Pologi, blizu naselja Dorožnjanka, južno od grada Orehova i u blizini sela Lobkovoje.

Ruska vojska je zaustavila sve pokušaje diverzanata da uđu u pozadinu, a neprijatelj se povukao na prvobitne položaje uz velike gubitke.

Predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da je počela ukrajinska kontraofanziva.

Istovremeno, zahvaljujući hrabrosti ruskih vojnika i pravilnom organizovanju trupa, Kijev nije ostvario svoje ciljeve ni u jednoj oblasti borbenih dejstava, izjavio je ruski lider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.