U toku glasanje na jednom biračkom mestu u Preševu

Izvor: N1 televizija, 28.Jan.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku glasanje na jednom biračkom mestu u Preševu

U zgradi Skupštine opštine Preševo jutros u 7 časova počelo je ponovljeno glasanje na biračkom mestu broj pet i za sada se odvija bez problema, a prema poslednjim podacima na njemu je glasalo 120 birača, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećirja Miftari.

Miftari je kazao agenciji Beta da je izlaznost na izborima na tom biračkom mestu do 9.30 sati bila oko devet odsto, što je nešto manje nego prosečna izlaznost 24. decembra, kada su održani >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prevremeni lokalni izbori u opštini Preševo.

Drugi krug prevremenih lokalnih izbora u opštini Preševo održava se danas, samo na biračkom mestu broj pet, na kome je upisano 1.443 birača, zato što je na tom biračkom mestu glasanje na dan izbora bilo prekinuto zbog nesuglasica među članovima biračkog odbora.

Prema podacima Opštinske izborne komisije prosečna izlaznost na lokalnim izborima 24. decembra 2017. godine u 10.30 sati bila je 16 odsto od upisanih birača.

Do 14 sati 24. decembra na tom biračkom mestu glasalo je 300 birača, čiji su glasovi bili uračunati u preliminarne rezultate prevremenih lokalnih izbora.

Očekuje se da će Opštinska izborna komisija u Preševu u toku dana, nakon zatvaranja biračkog mesta, proglasiti konačne rezultate prevremenih lokalnih izbora.

U birački spisak opštine Preševo upisano je 38.860 birača, dok je izlaznost na lokalnim izborima 24. decembra prema podacima Opštinske izborne komisije bila 49 odsto.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preševo: U toku ponovljeno glasanje na jednom biračkom mestu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2018

U zgradi Skupštine opštine Preševo traje ponovljeno glasanje na biračkom mestu broj pet. Zećirja Miftari, predsednik opštinske izborne komisije rekao je agenciji Beta da se glasanje odvija bez problema. Drugi krug prevremenih lokalnih izbora u opštini Preševo održava se na biračkom mestu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Na ponovljenom glasanju na biračkom mestu broj 5 u Preševu do 14.30 glasalo 33 odsto birača

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2018

U zgradi Skupštine opštine Preševo, na biračkom mestu broj 5 gde se danas ponavljaju vanredni lokalni izbori, glasanje teče bez problema, a do 14.30 časova glasalo je više od 500 birača, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Zećirja Miftari...Miftari je agenciji Beta kazao da je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.