Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobima na granici kod Kašmira poginulo dijete

Pakistanska vojska saopštila je danas da je od artiljerijske vatre, ispaljene sa indijske strane nedaleko od sporne granice sa Kašmirom, poginula 13-godišnja djevojčica, dok je još jedno dijete ranjeno.

Pakistan i Indija okrivljuju jedni druge za vatru, koja je otvorena sinoć preko linije razdvajanja.

Pakistanska vojska danas je saopštila da su indijske snage prekršile sporazum o prekidu vatre artiljerijskim baražom nedaleko od grada Sijalkota.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se navodi da su pakistanske snage uzvratile na vatru. Neimenovani indijski graničari izjavili su da su pakistanski vojnici sinoć otvorili vatru na 20 indijskih položaja u sektorima Samba i Katua.

Indijski zvaničnik Šantamnu, kojem je objavljeno samo ime, navodi da su od pakistanske vatre ranjena najmanje četiri civila.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.