U subotu, 15.decembra ispred Vlade Srbije protest Mame su ljute

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu, 15.decembra ispred Vlade Srbije protest Mame su ljute

Inicijativa "Mame su zakon" u subotu, 15. decembra održaće ispred Vlade Srbije u prostest jer država i dalje ne rešava problem mama i trudnica oštećenih donošenjem Zakona o finansijskoj porodici sa decom, najavila je danas poslanica Pokreta centra Tatjana Macura.

Ona je kazala da će protest biti održan pod nazivom "Mame su ljute" jer državnim budžetom za narednu godinu nisu izdvojena sredstva potrebna za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Ignorisanjem naših zahteva ostaju i dalje pogođene mame koje su radile manje od 18 meseci (na neodređeno pre trudnoće), žene preduzetnice, žene koje imaju svoje firme, kao i majke koje imaju decu sa invaliditetom", rekla je Macura na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je navela da je iz Vlade obećavano da će problem biti rešen do kraja godine, ali da se to nije dogodilo, a da izgleda, što pokazuje i budžet za narednu godinu, nije planirano ni 2019. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Protest "Mame su ljute" 15. decembra zbog nereagovanja države na apele

Izvor: Radio 021, 07.Dec.2018, 09:58

Inicijativa "Mame su zakon" u subotu, 15. decembra održaće ispred Vlade Srbije protest pod nazivom "Mame su ljute", jer država i dalje ne rešava problem mama i trudnica oštećenih donošenjem Zakona o finansijskoj porodici sa decom, najavila je narodna poslanica i predstavnica Inicijative Tatjana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.