U sred zime bez krova nad glavom

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sred zime bez krova nad glavom

Porodica Dačević iz blačkog sela Suvi Do nedavno je ostala bez doma koji je izgoreo u požaru. Novica Dačević u kući je živeo sa dvoje maloletne dece. Pomoć najavljuju lokalna samouprava i donatori.
Dačevići su za samo petnaestak minuta ostali bez krova nad glavom i svega što su godinama sticali. Iako su na vreme uočili dim i vatru na krovu, ništa nisu mogli da preduzmu, jer je kažu, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << materijala od koga je kuća bila sagrađena, sve izgorelo veoma brzo.

"Novica je hteo da uleti u kuću da spasi pasoš, da spasi malo para što je imao i tako to, nešto pokućstva, međutim, kad je otvorio vrata, to je buknulo i za bukvalno dva minuta krov je izgoreo kao slama", priseća se Zoran Aničić, iz Suvog Dola.
"Sve što smo imali gore i posteljina i odeća, suđe i klupe i astali, frižider i sve električne stvari, sve je izgorelo i podrum i zimnica, sve je otišlo, tako da nema ništa", priča Ljiljana Dačević, iz Suvog Dola.
Novica je trenutno sa decom smešten kod majke Ljiljane, koja je bolesna i živi u nedovršenom objektu, u kome nema ni priključene struje.
"Sad nam je u svemu najpotrebnija struja, pre svega. Stari objekat je bio, jeste, ali bio je urađen i sređen, sad sve Jovo nanovo", kaže Novica Dačević, iz Suvog Dola.
"Ne možemo u mrak, ko da živi u mrak i danju i noću, da ne mogu deca da se operu", kaže Ljiljana Dačević, iz Suvog Dola.
Da bi novu kuću priključili na električnu mrežu, potrebno je prethodno izvršiti legalizaciju i platiti priključak, za šta Dačevići u ovom trenutku nemaju para. Spremnost da pomognu, RTS-u su potvrdili u lokalnoj samoupravi u Blacu, kao i u Elektrodistribuciji u Prokuplju, tako da bi ova porodica već za nekoliko dana mogla da dobije struju.


Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.