U školsku godinu sa manje briga

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U školsku godinu sa manje briga

Porodica Golubović iz Paraćina može mirno da spava dok god su tu čitaoci "Vesti". Nedaće ove jedanaestočlane porodice dotakle su poznatu donatorku Humanitarnog mosta Rajku Tarlać i njenog prijatelja sveštenika Srpske pravoslavne crkve koji je želeo da ostane anoniman.

Oni su poslali 250 australijskih dolara kako bi makar na trenutak olakšali tešku svakodnevicu Vesni (44) i Goranu (49) Goluboviću, roditeljima devetoro dece.

Njihov šesnaestogodišnji sin Kristijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nedavno je završio u bolnici zbog teških opekotina trećeg stepena na nogama. Polio se vrelim uljem dok je pripremao ručak za braću i sestre. Vesna i Goran su otišli da beru paprike za nadnicu ne bi li dobili neko kilo i za sebe.

- Kristijan se, hvala Bogu oporavlja, iako dosta sporo. Nažalost, nije mogao da krene u školu 1. septembra. Hoda uz pomoć štaka, idemo na previjanje svakog drugog dana. Sve ga peče, boli, ali se nadamo da će iz dana u dan biti bolje. Bilo je reči o presađivanju kože u Beogradu, ali lekari su procenili da se oporavlja, pa da za tim ipak neće biti potrebe - kaže Goran.

Istakao je da je donacija došla u pravi trenutak.

- Melemi za Kristijana, lekovi, a početak školske godine, puna kuća školaraca... Treba podmiriti sve to za ovoliku porodicu. Baš nam sada mnogo znači ova pomoć. Neizmerno smo zahvalni gospođi Rajki i anonimnom donatoru, ne mogu opisati koliko su nam olakšali ovaj septembar - rekao je Goran.

Porodica Golubović koristila je letnji raspust kako bi svi zajedno išli u nadnicu i zaradili koliko god mogu. Ipak, to nije trajno rešenje za njihove probleme - Vesna i Goran nemaju stalno zaposlenje, a ni sopstveni krov nad glavom. Mališanima je potrebno mnogo toga za školu, a roditelji ne znaju ni od čega da im obezbede ono najosnovnije.

- Obraćali smo se i raznim humanitarnim organizacijama da nam pomognu, ali uzalud - kaže Goran Golubović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.