U prihvatnim centrima u Srbiji 3.800 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prihvatnim centrima u Srbiji 3.800 migranata

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić kaže da u prihvatnim centrima u Srbiji trenutno ima oko 3.800 migranata i da se broj nije menjao od avgusta prošle godine.

Među migrantima, ističe, postoje dve grupe ljudi, jedna grupa koja je u prihvatnim centrima i čekaju da legalno uđu u Mađarsku i druga grupa, mnogo brojnija, koji se samo "očešu" o Srbiju, dolaze i prolaze.

Oni koji legalno pokušavaju da uđu u Mađarsku, u Srbiji čekaju i po dve godine, a Cucić kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da njihova deca idu u školu, obdaništa, učestvuju na raznim takmičenjima .

"To je veličina Srbije. Niko nema pravo da toj deci uskrati obrazovanje, čak moramo da ih nateramo da se obrazuju. Kolege iz obrazovanja su to lepo uradile i baš možemo da budemo ponosni", rekao je Cucić za TV Pink.

Dodaje da se Srbija u migrantskoj krizi dobro snašla, što se ne može reći za zemlje u okruženju.

Cucić podseća da je istraživanje rađeno u Nemačkoj među migrantima "kako su prošli na putu", pokazalo da je Turska na prvom mestu jer je dobro organizovana za prijem izbeglica, ali da je na drugom mestu Srbija i da migranti za našu zemlju kažu da je jedina svetla tačka.

To što su incidenti koje prave migranti mnogo češći u Hrvatskoj, BiH, Nemačkoj, nego u Srbiji, Cucić objašnjava činjenicom da se Srbija prema njima odnosi kao prema svojim državljanima.

"Oni koji učine krivično delo idu u zatvor. Njima se ne isplati da budu usporeni na putu", zaključio je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladimir Cucić: Srbija se u migrantskoj krizi dobro snašla

Izvor: B92, 08.Nov.2018

Beograd -- Komesar za izbeglice Vladimir Cucić kaže da u prihvatnim centrima u Srbiji trenutno ima oko 3.800 migranata i da se broj nije menjao od avgusta prošle godine...On izdvaja dve grupe migranata. Jedna grupa je u prihvatnim centrima i čekaju da legalno uđu u Mađarsku, dok druga grupa, mnogo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.