U petak potpisivanje predugovora za most Zemun   - Borča

Izvor: Blic, 21.Okt.2009, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak potpisivanje predugovora za most Zemun - Borča

Gradske vlasti potpisaće u petak predugovor sa kineskom stranom o izgradnji mosta preko Dunava Zemun - Borča.

Ovo će biti prvi zvanični dokument koji će dve strane potpisati posle usaglašavanja pregovora oko izgradnje ovog objekat koji će biti finansiran iz kredita Eksport-import banke Kine.

Posle predugovora sledi potpisivanje i ugovora koje bi, prema planovima, trebalo da se dogodi do kraja ove godine.

Posle toga, ugovor će morati da bude ratifikovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u Skupštini Srbije, a to vreme će gradske vlasti iskoristiti da prikupe svu potrebnu dokumentaciju kako bi izgradnja mosta mogla da počne, kao što je i planirano, već sledeće godine.

Dužina mosta Borča - Zemun biće 1.499 metara, dok će 21 kilometar biti dužina pristupnih saobraćajnica.

Za izgradnju ovog mosta biće odobren kredit od 200 miliona evra, otplata će biti tokom 15 godin, sa petogodišnjim grejs periodom i fiksnom kamatom od tri odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.