U oktobru otvaranje dječijeg odjeljenja

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 10.Sep.2010, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U oktobru otvaranje dječijeg odjeljenja

Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo u oktobru počinje sa radom, izjavila je danas Srni direktor te ustanove Ljiljana Knežević.
Prema njenim riječima, na projektu dječijeg odjeljenja radi se već tri godine, a u opremanju je finansijski učestvovao grad Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo, dok je Ministarstvo civilnih poslova BiH pomoglo u obezbjeđivanju prostora za odjeljenje koje se nalazi u Spasovdanskoj ulici.

"Dječije odjeljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << zapravo predstavlja dječiju biblioteku, a pokušaćemo obezbijediti da sve usluge tog odjeljenja budu besplatne, dakle ne samo članarine za korisnike nego i svi ostali sadržaji, kao što su razne radionice i drugi sadržaji za djecu, različite vrste sekcija, zatim škola slikanja i crtanja stripa i slično", istakla je Kneževićeva.

Ona je rekla da ove godine neće biti zaposleni novi radnici, ali da se nada da će već naredne godine biti zaposlena četiri stručna bibliotekara u ovu, kako je Kneževićeva ocijenila, biblioteku za 21. vijek.

Kneževićeva je naglasila da Matična bibilioteka ima snažnu izdavačku djelatnost, te da je juče izašla knjiga "Bitka za Firencu" Marijane Petronić koja je dobila dobre kritike, a trebalo bi da bude predstavljena u oktobru na Sajmu knjiga u Beogradu.

"Matična bibilioteka je koordinator za provođenje obilježavanja Dana bibilioteka u Republici Srpskoj koji će biti obilježena 9 .oktobra i tom prilikom ćemo pokušati da skrenemo pažnju javnosti na rad naše biblioteke, kao i na samu profesiju bibilitekara", istakla je Kneževićeva.

Odgovarajući na pitanje da li je sve spremno za novu školsku godinu, Kneževićeva je ocijenila da fond knjiga Matične biblioteke nije na zadovoljavajućem nivou, ali da postojeći fond može da odgovori zahtjevima i potrebama korisnika za narednu školsku godinu.

"U skladu sa lošom ekonomskom situacijom u našem društvu, odlučili smo da od ove godine uvedemo polugodišnju članarinu u iznosu od 10 KM, što predstavlja povoljnost za naše korisnike", rekla je ona.

Kneževićeva je dodala da je u odnosu na prošlu godinu broj članova Biblioteke nešto veći, te da ta ustanova ima uslugu besplatne dostave knjiga za osobe sa invaliditetom koja je, prema njenoj ocjeni, izuzetno malo korištena i malo se o njoj zna.

"Postoji odlična saradnja Biblioteke sa katedrom za Opštu književnost i bilbilitekarstvo na Filozofskom fakultetu na Palama, koja pomaže po pitanju usvajanju novih znanja, a sa druge strane biblioteka omogućava svim studentima te katedre da steknu znanja i iskustva u radu u Biblioteci", rekla je ona.


Izvor: SRNA


Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.